Home

Welkom op de website van AspasiA art of Entertainment!
Wij bieden Living Statue Acts in originele thema’s. Vaak voorzien van een grap en/of toevoegingen van geluid, rook of andere effecten.

In 2006 zijn we met een klein clubje mensen begonnen met een eerste Living Statue Act. Het beviel ons zo goed dat we vandaag de dag nog steeds bezig zijn met een ‘uit de hand gelopen hobby’.

Onze acts proberen wij zoveel mogelijk zelf te bouwen en zijn tijdens wedstrijden regelmatig in de prijzen gevallen. Ook op een evenement zijn wij een graag geziene gast. Daarnaast worden wij regelmatig gevraagd om buiten Nederland onze acts neer te zetten. Zo zijn wij ondermeer in België, Roemenië, Israël en Singapore geweest.

Kijk op u gemak eens rond op onze website en laat u verbazen door onze verrassende en originele ‘Living Statues’.

Nieuws


The Giving Statues staan stil voor stichting Laat Ze Maar Lachen

Op zaterdag 14 oktober a.s. is het weer zover de 8e editie van the Giving Statues. 12 Levende standbeelden en andere entertainment zijn die dag in winkelcentrum de Helftheuvel in ’s-Hertogenbosch. Met z’n alle gaan we proberen om zoveel mogelijke donaties binnen te halen voor het goede doel de ‘Stichting Laat Ze Maar Lachen’. Onder de deelnemers bevinden zich ook een aantal winnende acts van diverse wedstrijden. De aanvang van het evenement is 11.30 uur, het eindtotaal wordt tussen 16.45 uur en 17.00 uur bekend gemaakt.

https://www.aspasia-entertainment.nl/giving-statues/

Wat doet de stichting ?

Of je nu groot, klein, arm of rijk bent; alle kinderen hebben recht op plezier! Stichting Laat Ze Maar Lachen organiseert activiteiten voor kinderen die door hun thuissituatie vrijwel nooit eens lekker een dagje weggaan. Dit kan zijn omdat er geen geld voor is, of omdat er thuis andere problemen zijn. Stichting Laat Ze Maar Lachen neemt deze kinderen mee voor een ontspannend, creatief en prikkelend dagje uit. In Nederland leeft ongeveer 7 procent van de huishoudens onder de armoedegrens. Alleen al in onze hoofdstad leven 40.000 kinderen en jongeren onder de Nederlandse armoedegrens. Relatieve armoede bestaat dus ook in Nederland. Deze kinderen kunnen niet altijd voldoende eten, krijgen geen nieuwe kleren als ze die nodig hebben, gaan nooit op vakantie en kunnen niet mee op schoolreisje, werkweek of excursies. Sociale uitsluiting is een van de belangrijkste en ernstigste gevolgen van weinig geld hebben. Kinderen worden bijvoorbeeld gepest, schamen zich, durven geen vriendjes uit te nodigen om te komen spelen en kunnen niet meepraten over vakantie of uitjes. Bij dat laatste helpen wij een beetje. Onze stichting probeert ervoor te zorgen dat deze kinderen zich voor één dagje de koning te rijk voelen.

 

Borne op z'n best 2017

Op 9 april was het dan eindelijk zover. Na een aantal maanden in de winter te hebben geklust werden de nieuwe acts dan aan het publiek getoond. In totaal namen er 63 acts deel aan het evenement van Borne op z’n best. Het weer was prima en het publiek vergaapte zich aan de creatieve en humoristische acts. Een tovenaar die in steen veranderde, een schoolmeester die niet echt wijs was of een wielrenner die een muurtje over het hoofd had gezien waren enkele acts die te bewonderen waren. Wij als AspasiA waren er uiteraard ook. Chicomexochtli, het Aztekenbeeld, was van de partij en die kon ook zeker niet gemist worden qua omvang. Kort Lontje ging hier in première. Het borstbeeld van de doctorandus die het dynamiet uitvond knalde goed. Daarnaast maakte Victor Empire ook zijn debuut. Dit chique beeld van een Engelsman die de dames probeerde te verleide joeg toch mening jonge dame de stuipen op het lijf met zijn mysterieuze verschijning. Al met al een geslaagde dag.

Vanaf deze plaats willen wij de prijs winnaars van harte feliciteren met hun behaalde prijzen. Willen jullie meer van al deze mooie acts zien houd regelmatig de agenda in de gaten.

Baron in Rotterdam gesignaleerd

Op zaterdag 21 januari was Baron van Münchhausen in Rotterdam gesignaleerd. Dit was het eerste optreden van het seizoen 2017. Op deze frisse dag, al zittend op zijn kogel vloog de Baron naar het winkelcentrum van Keizerswaard. Daar geland trof hij vele volwassen en kinderen aan die even een kijkje bij hem kwamen nemen waardoor de Baron het lekker warm kreeg. Ook waren er wat collega statues te weten: De Bloemendame, Mevrouw Janssen, Kus van de Chef en Meester Prikkenbeen. Aan het eind van de dag vloog de Baron weer terug naar huis op zijn kogel met een brede glimlach op zijn gezicht.

 

Living Statues