Giving Statues

In 2010 organiseerde AspasiA voor de eerste maal het evenement ‘The Giving Statues’. Dit evenement komt jaarlijks terug in onze agenda. Het evenement is in samenwerking met winkelcentrum ‘de Helftheuvel’ in ’s-Hertogenbosch.

De naam ‘Giving Statues’ is gekozen omdat wij het belangrijk vinden om ook iets voor het goede doel te doen. Tijdens dit evenement vragen wij collega statues om net zoals wijzelf belangeloos stil te staan voor een goed doel. Het geld dat hier mee op wordt opgehaald wordt geschonken aan het vooraf bepaald goede doel. Ook de winkeliers van winkelcentrum ‘de Helftheuvel’ dragen hier hun steentje aan bij.

Het evenement zal altijd in het teken staan van een goed doel voor kinderen. De eerste jaren heeft het evenement in het teken gestaan van het Zeldzame Zieken Fonds (ZZF). Tijdens de editie van 2015 is dit de stichting ‘Laat ze maar lachen’ geweest.

Het jaarlijkse evenement wordt gehouden in de tweede of derde week van oktober. Het zou leuk zijn als u dan ook eens komt kijken naar de beelden maar belangrijker nog een kleine (of grote) bijdrage komt schenken voor het goede doel.