Seizoen 2018 is alweer onderweg

Het seizoen van de living statue 2018 is alweer een aantal weken onderweg. In april was de seizoensopener als gebruikelijk in het plaatsje Borne. Aangezien het de tiende editie was daar,wilde ze de winnaars van de afgelopen jaren nog een keer de revue laten passeren. Aangezien wij als AspasiA daar twee maal gewonnen hadden mochten we deze act opnieuw er naar toe sturen. In 2010 won Faunus daar de eerste prijs en 6 jaar later ging Baron von Münchhausen er mee aan de haal. De dag daar begon nog wat fris door de regenbuien in de ochtend maar gelukkig kwam de zon rond het middag uur te voorschijn. Naast de boven genoemde hadden we daar naar toe Charlie Chaplin mee genomen. Helaas deze keer geen prijs maar om het genoten van de bezoekers te aanschouwen is eigenlijk wel de mooiste prijs die je als statue kunt krijgen.

Een paar weken later stonden we op de koopzondag in Venray. Ook hier begon de dag nog wat fris door wederom de regenbuien in de ochtend. Het kwam wat langzaam daardoor op gang maar onze acts Faunus en Kort Lontje kregen daarna volop de aandacht van het publiek. Ook de andere collega’s statues kreeg volop de aandacht die ze verdienen kortom een gezellige dag.

Op 12 mei was alweer de 6e editie in Oosterhout. Tijdens dit evenement hebben we de acts Balloonomatic en Vadertje Tijd neergezet. De laatste maakte daar zijn debuut. In alle vroegte richting de Arendshof gereden aangezien het evenement als om 11.00 uur starten. Deze keer stonden alle beelden in de Arendshof zelf. Het was die dag best warm waardoor we sommige mensen konden uitwringen tijdens en na het evenement. Totaal stonden er deze dag 21 acts uit binnen en buitenland. Waar we zelf stiekem gehoopt hadden op de publieksprijs voor Balloonomatic werden wij zelfs verrast. Niet de publieksprijs maar de act werd door de jury beloond met de 1e prijs bij de professionals. Natuurlijk nog een dikke proficiat aan de overige winaars van dit leuke evenement. We zijn dus met een fijn gevoel huiswaarts gekeerd op naar de volgende evenementen en wedstrijden dit seizoen.